Medische fitness Middelburg

Medische fitness

Verantwoord bewegen bevordert de gezondheid van lichaam en geest. Het vermindert onder meer de kans op een hartinfarct, botontkalking, hoge bloeddruk, diabetes, overgewicht en geeft een betere belastbaarheid bij chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat. Het zorgt voor een goede spijsvertering en het geeft je een fit en meer ontspannen gevoel.

De beweging die bij u past

Wij bieden u de mogelijkheid om op een actieve, plezierige en verantwoorde manier gezondheidswinst te behalen. Onder voortdurende controle en begeleiding werkt u in kleine groepen aan een op maat gemaakt trainingsprogramma wat rekening houdt met uw persoonlijke doelstellingen en eventuele beperkingen.

De begeleiding vindt plaats door een fysiotherapeut, die is bij uitstek de specialist op het gebied van het bewegingsapparaat. Dit alles eventueel in overleg met bijvoorbeeld uw huisarts.

Voor wie

  • Iedereen die op een persoonlijke verantwoorde manier iets aan zijn fitheid wil doen.
  • Als vervolg op een fysiotherapeutische behandeling.
  • Eenieder die klachten heeft aan het houdings- of bewegingsapparaat.
  • Mensen die nog nooit hebben gesport.
  • Wanneer u niet van een teamsport houdt, maar het wel leuk vindt om in een kleine groep iets aan uw gezondheid te doen.

Verantwoord bewegen

Er wordt gewerkt in kleine groepjes van maximaal 5 personen.

Een essentieel onderdeel van het totaalprogramma is de intake. Aandacht wordt hierin besteed aan uw persoonlijke doelstellingen en uw medische voorgeschiedenis. Getest worden de conditie, spierkracht, bloeddruk, hartslag.

Afhankelijk van uw doelstelling (zoals b.v. conditieverbetering, revalidatie, spierkrachttraining, fitheidbevordering, vetverbranding), uw leeftijd en de uitkomsten van de intake wordt een op maat gemaakt programma opgesteld.

Na afloop van een trainingsperiode vindt er een evaluatie plaats.